Update: Processie op 24 mei gaat niet door
Komst van de reliekschrijn van Bernadette uitgesteld

Vanwege de begrijpelijke overheidsmaatregelen betreffende vergunningsplichtige evenementen kan de geplande processie niet doorgaan. Inmiddels hebben we ook bericht ontvangen dat de reliekschrijn van de H. Bernadette van Lourdes, die van 23 tot en met 27 mei in de basiliek zou zijn, voorlopig in België blijft.
De processie staat nu gepland voor 29 mei 2022, dus over twee jaar. Het is nog niet bekend wanneer we de reliekschrijn wel zullen mogen verwelkomen.

Hieronder nog de tekst van het oorspronkelijke bericht.


Op zondag 24 mei 2020, de feestdag van Maria van Sevenwouden,  is er weer de bedevaartsdag en de processie in de binnenstad van Bolsward.  Net als vijf jaar geleden, zullen we met het middeleeuwse beeld van Maria van Sevenwouden biddend door de stad gaan. Deze dag zal extra bijzonder zijn, omdat de reliekschrijn van Bernadette Soubirous uit Lourdes eveneens in de basiliek is en, indien mogelijk, zal worden meegedragen in de processie. Deze reliekschrijn maakt in mei en juni een rondgang door Nederland en België. Er worden in deze periode diverse Mariabedevaartsplaatsen aangedaan. De Sint Franciscusbasiliek te Bolsward is er één van. 

Priesters, diakens en pastoraal werkers kunnen in de processie meelopen in respectievelijk koorkleding en albe met insigne. De liturgische kleur is wit. Ook misdienaars en acolieten zijn van harte uitgenodigd om mee te lopen. Ze dienen dan wel zelf hun albe of toog en superplie mee te nemen. Mocht u een vaandel willen meenemen, dan is daartegen geen enkel bezwaar. Gelieve dan zelf voor een of twee mensen te zorgen die het vaandel dragen.

 Het programma voor deze bedevaartsdag, ziet er als volgt uit: 

10:00 uur De basiliek is open voor persoonlijk gebed en de verering van de relieken van Bernadette.
11:00 uur Eucharistieviering met onze bisschop Mgr. Dr. C.F.M. van den Hout.

Concelebratie door priesters is mogelijk, assistentie door diakens eveneens. Gaarne tevoren aanmelden. U kunt dit doen via een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

12:30 uur Lunch op eigen gelegenheid. (zie aanbod onderaan deze pagina)
De zaal naast de basiliek zal niet beschikbaar zijn. De basiliek blijft open voor persoonlijk gebed en de verering van de relieken van Bernadette.
14:30 uur Processie als een gebedsdienst met en door de stad.

De viering begint in de basiliek, de prediking door onze bisschop zal halverwege de processie in de Broerekerk zijn, afsluiting is omstreeks 16:00 uur weer in de basiliek.

16:00 uur Gelegenheid tot onderlinge ontmoeting op het kerkplein.

De basiliek blijft open voor persoonlijk gebed en de verering van de relieken van Bernadette.

18:00 uur De deuren van de basiliek worden gesloten.

 

Pelgrimslunch op zondag 24 mei

Met restaurant de Groende Weide is een afspraak gemaakt om een pelgrimslunch te kunnen aanbieden op zondag 24 mei. Voor €12,50 per persoon kan men tussen de viering en de processie aanschuiven voor een soep- en broodmaaltijd.
Omdat het aantal beschikbare plaatsen niet onbeperkt is, dient men zich aan te melden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De Groende Weide ligt op loopafstand van de basiliek.

Graag tot ziens op zondag 24 mei in Bolsward!

Vieringen binnenkort