altEén miljoen Nederlanders komt tegen het einde van de maand in financiële problemen. Het lukt hen niet om rond te komen. Vier van de tien gezinnen komt niet rond met het budget. Ruim vijf miljoen Nederlanders zou in problemen komen wanneer het inkomen zou dalen. En dat kan iedereen overkomen. Reorganisaties, relatieproblemen, ziekte of een ongeval. Mensen kunnen zomaar in financiële problemen komen. Vaak horen wij de vraag: “Wat kunnen vrijwilligers doen?” Een kant en klare oplossing is er niet, maar er is nu wel een antwoord mogelijk.

http://www.youtube.com/watch?v=NX2BJD5XE98

Vanaf nu kunt u zich aanmelden als vrijwilliger bij het landelijke project “Schuldhulpmaatje”. Voor mensen met schulden is het een grote stap om de problemen te erkennen en naar de hulpverlening te stappen. Een vrijwilliger kan mensen met financiële problemen een steuntje in de rug geven om die stap te zetten. Schuldhulpmaatjes kunnen er zijn op ‘financiële levenskruispunten’. Ze kunnen zorgen dat mensen met schulden de aansluiting bij de samenleving niet (verder) verliezen en perspectief blijven zien. Ze kunnen hen helpen het vol te houden om van de schulden af te komen en voorbereiden op een nieuwe start. En soms kunnen zij, aanvullend op overheid en hulpverlening, helpen door doorverwijzing of advies.
Er worden schuldhulpmaatjesprojecten voorbereid in enkele proefgebieden, ook in Fryslân. U kunt zich nu al aanmelden! Individueel of als diaconie, caritas, ouderenbond, vrouwenorganisatie etc. etc.
 
Data en plaats: bijeenkomsten worden gepland bij minimaal acht aanmeldingen.
Voor informatie en aanmelding: zie www.schuldhulpmaatje.nl of neem contact op met
Jan Bosman van Solidair Friesland, 058-2130046 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met
Harry van der Snee, consulent Kerk en Samenleving PKN via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vieringen binnenkort