E-mailAfdrukkenExport ICS

Basilica-avond over Mirakelboek van Bolsward

Evenement

Titel:
Basilica-avond over Mirakelboek van Bolsward
Wanneer:
vrijdag 13 maart 2020, 19:00 uur
Locatie:
Sint Franciscusbasiliek - Bolsward
Categorie:
Vieringen

Omschrijving

Op vrijdagavond 13 maart aanstaande is er weer een basilica-avond in de Sint Franciscusbasiliek te Bolsward. Deze avond staat in het teken van het recentelijk verschenen boek ‘Wonderlijk, Bolswards mirakelboek ontsloten voor iedereen’, behorend bij het Mirakelbeeld van Maria van Sevenwouden.

De basilica-avond begint om 19.00 uur met de eucharistieviering in de basiliek, waarin wordt voorgegaan door drs. Arjen Bultsma, pastoor van de Zalige Titus Brandsmaparochie.
Omstreeks 20.00 uur is er koffie en thee in de naastgelegen Maria van Sevenwoudenzaal.
Vanaf 20.30 uur is er een inleiding door pastoor Arjen Bultsma en Marga Claus over het Mirakelboek van Bolsward.
Na de inleiding is er gelegenheid tot onderlinge ontmoeting.

Het boek, getiteld ‘Wonderlijk, Bolswards mirakelboek ontsloten voor iedereen’, is een rijk geïllustreerde uitgave van het Mirakelboek dat bewaard is gebleven en hoort bij het middeleeuwse Mirakelbeeld van Maria van Sevenwouden, dat zich bevindt in de Sint Franciscusbasiliek te Bolsward.

De oorspronkelijke tekst is (overgetypt) eveneens opgenomen. Dit betreft een verzameling van 97 wonderverhalen die zijn opgetekend in de 16e eeuw. Daarmee is dit boek een van de jongste mirakelboeken in Nederland. Marga Claus heeft de oude tekst hertaald. Diverse auteurs, waaronder bisschop Ron van den Hout, Leo Fijen en Herman Finkers, hebben bijdragen geleverd om het toe te lichten of om op andere manieren aan het denken te zetten over wonderen.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Opgave is niet nodig.

In de Sint Franciscusbasiliek worden jaarlijks vijf basilica-avonden gehouden op de dagen die verbonden zijn met de basiliek of de kerk van Rome. De eerstvolgende basilica-avond wordt gehouden op maandag 29 juni 2020.


Locatie

Locatie:
Sint Franciscusbasiliek
Straat:
Grote Dijlakker 7
Postcode:
8701 KV
Plaats:
Bolsward

Vieringen binnenkort