E-mailAfdrukkenExport ICS

Wereldlichtjesdag Bolsward

Evenement

Titel:
Wereldlichtjesdag Bolsward
Wanneer:
zondag 9 december 2018, 18:30 uur
Locatie:
Broerekerk - Bolsward
Categorie:
Activiteiten buiten de parochie

Omschrijving

Elke 2 de zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoelang het al is geleden. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Ook Bolsward verbindt zich met dit lint van licht. Met poëzie, muziek, stilte en teksten wordt stil gestaan bij alle kinderen die niet meer bij ons zijn.

We herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden en naar muziek, troostende woorden en gedichten te luisteren.  Iedereen die zich verbonden voelt, is van harte welkom.

Het initiatief voor Wereldlichtjesdag is genomen om overleden kinderen die gemist worden te herdenken. Wereldwijd leven we in verschillende tijdzones. Zo wordt er deze dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen aangestoken voor een overleden kind. Samen zorgen we ervoor dat er op deze manier over de gehele wereld een lint van lichtjes ontstaat. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

Op zondag 9 december bent u van harte welkom vanaf 18.15 uur in de Broerekerk, Broereplein 10, Bolsward.

Er is bij ontvangst koffie, thee, muziek en er klinken warme woorden. Om 19.00 uur steken we de kaarsen aan en worden de namen genoemd. Tot slot rond 19.30 is het mogelijk na te praten onder het genot van een kop warme chocolademelk, koffie of thee.

Wie graag de naam van zijn/ haar kind genoemd wil hebben kan deze doorgeven  in de kerk.

Ondanks dat wij voor warmte en licht zorgen in de kerk kan het toch koud aanvoelen in dit tijdstip van het jaar. Het is raadzaam om u warm te kleden en te zorgen voor warm schoeisel.

Wanneer             : zondag 9 december 2018
Waar                   : Broerekerk, Broere plein 10, 8701 JC Bolsward
Tijd                    : start programma 18.30 uur
Deelname            : gratis
Voor wie              : voor iedereen die een kind moet missen of zich hiermee verbonden voelt.

Heel graag tot dan!

 


Locatie

Locatie:
Broerekerk
Straat:
Broereplein 10
Postcode:
8701 JC
Plaats:
Bolsward
Land:
Netherlands

Vieringen binnenkort