Kinderwoorddienst 25 november 2012

Vorige week is Sinterklaas aangekomen in Nederland. Sinterklaas werd uitbundig toegezwaaid en toegezongen. Hij kreeg tekeningen en het was heel bijzonder als je Sinterklaas had aangeraakt. Sinterklaas lijkt wel een soort Koning. Zou Jezus net zo als Sinterklaas worden begroet? Dat was een moeilijke vraag. Wat was hij voor Koning? Wij hebben Koningin Beatrix. Wat is het verschil tussen Koningin Beatrix en Christus Koning. De verschillen waren duidelijk.
Welke Koning zou je het liefste zijn? Christus Koning, de koning van hemel en aarde of een Koningin die in een paleis woont en veel geld heeft? Het grote paleis en veel geld klinken toch bij de meeste kinderen wel aantrekkelijk in de oren. Ze zijn wel eerlijk.
Nadat de kinderen naar een verhaal over Jezus hadden geluisterd, mochten ze kiezen uit een woord puzzel van Christus Koning, een tekening van een Koning en/ of een kroon maken. Er werd met plezier hard gewerkt. De kinderen hielpen elkaar en gaven elkaar complimenten. Tijdens het knutselen kregen de kinderen pepernoten en chocolade munten. Er waren nog 4 munten over maar er waren 8 kinderen. Wat nu? “Geen probleem hoor, dan delen we toch..” De kinderen lieten zien dat simpele gebaren zoals helpen, geven en delen het leven ook rijk maakt. Je hebt helemaal geen paleis en veel geld nodig om je rijk te voelen.
Deze kinderwoorddienst duurde volgens planning langer dan normaal. Het is goed bevallen. Wat de leiding betreft mag het nog wel langer.
Leiding Kinderwoorddienst

Vieringen binnenkort