Het glas-in-lood-raam van het Mirakel van Amsterdam in de St. Franciscuskerk in BolswardBen je tussen de 14 en 28 jaar, dan kun je op zaterdag 16 maart mee naar de Stille Omgang in Amsterdam met de speciale jongeren bus . De bus vertrekt vanaf zaterdagmiddag 16.15 uit Groningen en doet ook Drachten, Leeuwarden en Harlingen-Franeker aan. Om 19.30 uur zijn we in hartje Amsterdam. Vanaf 20.00 uur nemen we deel aan een jongerenprogramma.

Amsterdam is al sinds 1345 een oude bedevaartplaats. Op 15 maart van dat jaar dreigde een man in de Kalverstraat te sterven. Een priester bediende hem en gaf hem de h.hostie. Na het eten van de h.hostie moest de man overgeven. Men besloot de hostie te verbranden in een vuur, maar het vuur taste de heilige hostie wonderlijk genoeg niet aan. Sinds dit middeleeuwse wonder trekken gelovigen naar Amsterdam. Deze verering leeft nog steeds en heeft sinds het einde van de 19e eeuw vooral gestalte gekregen via de jaarlijkse Stille Omgang. Deze religieus meditatieve voettocht door het historische centrum en het nachtelijke uitgaansleven van Amsterdam wordt elk jaar gedurende één nacht georganiseerd. De jongeren uit ons bisdom zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. In gebed lopen wij door de binnenstad en laten zo zien hoezeer God bij ons mensen betrokken is. Het is indrukwekkend en bijzonder om ’s nachts met een grote groep jongeren in stilte en in gebed te lopen, in een stad waar het nooit stil is!

Het thema voor dit jaar is ‘I believe’ waarbij de vragen why, what en wen do I believe centraal staan. Ook mediapriester Roderick Vönhogen zal hierop ingaan in het jongerenprogramma. We vieren de H. Mis en er is eucharistische aanbidding. Kortom: we vieren samen (als jongeren uit het hele land) ons geloof. het hoogtepunt van de avond is natuurlijk het gezamenlijk lopen van de Stille Omgang.

Het jongerenprogramma eindigt om 00.30. Daarna vertrekt de bus weer richting het Noorden. De bus zal weer arriveren in Harlingen rond 03.00 uur; in Leeuwarden rond 03.30 uur; in Drachten rond 04.00 uur en in Groningen rond 04.45 uur.

Meer informatie bij: Regina Konst Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-3821-2248

pastoor Marco Conijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0517-233288. Opgeven voor 10 maart bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kosten: voor scholieren en studenten € 10,00 (entree jongerenprogramma en bus), voor werkenden € 15,00.

Vieringen binnenkort