Witte donderdag hebben wij met 14 kinderen besproken: Wat betekend witte donderdag? En waar denken wij aan terug? Met zijn allen konden de kinderen dit heel mooi vertellen. Daarna hebben wij het verhaal voor gelezen.
Jezus ging met zijn leerlingen aan het laatste avondmaal. Maar eerst ging hij alle voeten van zijn leerlingen wassen. Jezus is dan wel de meester. Maar hij gaf zijn leerlingen het voorbeeld, hoe zij elkaar moesten helpen en dienen. Jezus vertelde, dat vannacht een van hen Jezus zou verraden.

De leerlingen schrokken. Die gene die het eerst het brood zou krijgen, zou de verrader zijn. En Jezus zei tegen Judas: "Doe vlug wat je wilt doen". En hij ging er van door. Jezus ging met de leerlingen verder aan tafel. Dit is het laatste avondmaal. (Met de eucharistie-viering wordt dit elke keer weer herdacht. En dat de kinderen die straks de eerste communie doen, dit dan ook mee mogen vieren.) 

Na het avond maal ging Jezus naar de tuin. Waar later Judas terug kwam met zijn soldaten. En inderdaad hij had Jezus verraden.   
Om te voelen hoe het is om de voeten te laten wassen, hebben wij dit met de kinderen ook gedaan. Dit voelde wel fijn en kribelig. Maar als je een ander zijn voeten wast. Dan voel je je wat onderdanig. Maar het is ook fijn om een ander te helpen en te dienen.
 
De leiding van de Kinderwoorddienst

Vieringen binnenkort