De Franciscaanse Beweging organiseert op zaterdag 16 november 2013 in Den Bosch een franciscaanse inspiratiemiddag met het thema ‘eenvoud’. Iedereen die inspiratie zoekt en vindt in de spiritualiteit van Franciscus en Clara en/of iedereen die benieuwd is naar de Franciscaanse Beweging is welkom. Er worden uiteenlopende creatieve en verdiepende workshops gegeven. Theatermaker/schrijver/theoloog Kees van der Zwaard is er met een korte theatervertelling, ‘De vraagvogel’.
 
Meer informatie op de website van de Franciscaanse Beweging.
 
Locatie: Hervion College, Hervensebaan 5, 5232 JL’s-Hertogenbosch, vijf minuten lopen vanaf station ’s-Hertogenbosch Oost
Tijd: 13.15-17.30 uur
Kosten: € 12,- , ter plekke te voldoen. Voor Vrienden van Vrede en Alle Goeds en leden van de Franciscaanse Beweging gratis.
Aanmelden via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 073-6131340. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.
NB: kijk op www.franciscaansebeweging.nl voor de workshops en geef in je aanmelding duidelijk aan welke workshops je in ronde 1 en 2 wilt volgen plus een tweede keus per ronde!
 
De jaarlijkse inspiratiemiddag is voor iedereen die geraakt wordt door de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Kees van der Zwaard leidt de middag in met een korte theatervertelling, ‘De vraagvogel’. Hij zoekt de weg van het verlangen, vecht met het cynisme om de liefde en de eenvoud, verkent de grenzen van de ontroering, speelt en vertelt… Daarna zijn er twee ronden met workshops, gegeven door mensen die betrokken zijn bij de Franciscaanse Beweging en door anderen die zich aangesproken voelen door eenvoud, duurzaamheid, soberheid en alles wat daarmee samenhangt.
 
 De Franciscaanse Beweging (FB) staat voor ontmoeting, verbondenheid, verdieping en bezinning. In Nederland telt de Franciscaanse Beweging twaalfhonderd leden, mensen die zich laten inspireren door het evangelisch levensmodel van Franciscus en Clara van Assisi. Zij streven een eenvoudige levenswijze na, dicht bij andere mensen en andere schepselen, met respect voor de ander en respect voor natuur en milieu. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

Vieringen binnenkort