Basilica-avond met ds. Jaap van der Windt over christelijke actie tegen hedendaagse slavernij

Vanwege het feest van Sint Petrus’ Stoel is er op donderdagavond 22 februari 2018 een basilica-avond in de Sint Franciscusbasiliek te Bolsward. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. De avond begint om 19:00 uur met een eucharistieviering in de Sint Franciscusbasiliek. Omstreeks 20:00 uur is er koffie en thee in de naastgelegen Maria van Sevenwoudenzaal. Ds. Jaap van der Windt begint zijn inleiding om 20:30. Van 21:30 tot het besluit 22:00 uur is er gelegenheid tot onderlinge ontmoeting.

Ds. Jaap van der Windt is predikant van de Gasthuiskerk in Bolsward. Hij is daarnaast ook als spreker verbonden aan de organisatie International Justice Mission. Deze organisatie zet zich wereldwijd in voor het bevrijden van slaven en het versterken van rechtssystemen waardoor meer arme mensen toegang hebben tot eerlijke rechtspraak. In oktober maakte hij een veldtrip naar een kantoor in Calcutta om van dichtbij te zien wat er in het veld gebeurd. Het was een inspirerende reis waarover hij graag komt vertellen. Wereldwijd worden meer dan 40 miljoen mensen in slavernij gehouden. Met heel concrete voorbeelden laat hij zien hoe je klein kunt beginnen, maar hoe er al snel grote veranderingen kunnen plaats hebben.

In de Sint Franciscusbasiliek worden jaarlijks vijf basilica-avonden gehouden op dagen die verbonden zijn met de basiliek of de kerk van Rome. Op 22 februari viert de kerk het feest van Sint Petrus’ stoel. Dit feest bestaat sinds de 4e eeuw als viering van de apostolische oorsprong van de bisschopszetel van Rome en de dienst aan de eenheid die hieraan is toebedeeld.

Wie de lezing wil bijwonen wordt vriendelijk verzocht daarvan bericht te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0515-576998 op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen. Het adres van de Sint Franciscusbasiliek is Grote Dijlakker 7, 8701 KV Bolsward.

Vieringen binnenkort