Op vrijdag 15 november 2019 viert KVG Bolsward het feit, dat de vrouwenvereniging op 12 november 1919 opgericht is en dus 100 jaar bestaat.

Bij binnenkomst in de feestelijk versierde zaal is er koffie/thee met daarbij een petitfourtje met het logo van de KVG en 100 jaar erop. Voorzitter Clara Bakker opent de avond met een kort woord van welkom en geeft daarna het woord aan pastor Nelleke ten Wolde, die de openingsspeech houdt. Zij besluit deze speech met een gebed, op dezelfde manier waarop vroeger de ledenavonden begonnen.

Daarna vertelt Clara ons, hoe het KVG is ontstaan en de geschiedenis van de 100 voorbije jaren. Aan het eind van haar speech geeft zij het stokje over aan “ Duo à la Carte “, die de rest van de avond voor hun rekening nemen. Dit duo bestaat uit Ellen Postma, die dwarsfluit speelt en Peter Wagenaar op de piano. Op het met oude meubels en oude gebruiksartikelen versierde podium spelen zij licht klassieke muziek. Ellen gaat daarbij in op de geschiedenis van het KVG en verbindt daar muziek aan.
Zij spelen o.a. 2 Ave Maria’s, 1 van Schubert en 1 van Bach/Gounod en dan is de zaal muisstil. Bij de overige muziek mogen we meelallen, zoals zij het noemt.

Ons bestuurslid Marian Schram zingt met begeleiding van Ellen en Peter het feestlied 100 jaar KVG, waarbij we allen kunnen meezingen. Later brengt zij nog het lied Het begin, het fietslied en na de pauze “Het dorp” ten gehore en ze krijgt daarbij een daverend applaus van het publiek. Bij het fietslied wordt zij ondersteund door Riety, Annie en Anna, die luid klingelend met een fietsstuur over het toneel lopen.

In de pauze en na afloop van de avond is er gelegenheid om bij te praten en een hapje te nemen met een drankje daarbij.

Het bestuur wordt verrast door Boukje en Cobi, die geld opgehaald hebben bij de leden, zodat wij allemaal een mooi boeket bloemen krijgen met daarbij een waardebon om nog eens een bloemetje te kopen. Onze hartelijke dank daarvoor.

Clara sluit de avond af met een bedankje voor allen, die meegeholpen hebben om deze avond tot een succes te maken en verrast Duo à la Carte met een presentje.

Alle leden en genodigden gaan naar huis met een handgemaakt, prachtig versierd doosje, waarin chocolaatjes zitten met daarop de spreuk: Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk. En dankbaar en gelukkig zijn wij, dat het KVG al 100 jaar bestaat en dat wij bijeenkomsten mogen organiseren voor zo’n fijne groep vrouwen.

 

Vieringen binnenkort