Op vrijdagavond 13 december waren 55 dames bij elkaar om in een sfeervol versierde zaal het kerstfeest te vieren, elk jaar weer een feestelijke gebeurtenis.

Na de koffie/thee met kerststaafje steekt voorzitter Clara Bakker de kaars aan, heet iedereen welkom en leest het openingsgedicht voor. Op een tafel aan de zijkant van de zaal staan Mariabeelden in allerlei vormen en materialen met daartussenin waxinelichtjes en ook deze worden aangestoken, terwijl we luisteren naar het Ave Maria van Schubert, gezongen door Pavarotti.

Daarna krijgt mevrouw Ciel Huitema het woord en zij belicht Maria als vrouw, als moeder, zoals ze in de Bijbel beschreven wordt en hoe wij in de tegenwoordige tijd tegenover Maria staan. Voor de pauze leest zij nog een gedicht voor over Maria en daarna zingen we met z’n allen het kleine Magnificat op de wijze van “Midden in de winternacht”.

In de pauze worden drankjes en hapjes geserveerd en zetten we de kerststal neer, want na de pauze volgt het aloude kerstverhaal. Eerst zingen we met elkaar het lied: “Maria, die zoude naar Bethlehem gaan” en dan vertelt Ciel het verhaal, dat toch altijd weer ontroert. Als afsluiting leest zij het gedicht: “van de vrede blijf je dromen” voor en zingen we “Stille nacht, Heilige nacht.

Clara bedankt Ciel voor de mooie avond, die zij ons bezorgd heeft, geeft haar een persoonlijk cadeautje en maakt bekend, dat ons goede doel voor dit jaar het werk van Pater Yde in Ethiopië is, een goede bekende van Ciel, die zij zoveel als mogelijk is ondersteunt bij zijn goede werk. Zo weten we ook zeker dat ons geld goed besteed wordt.

Na nog even nagepraat te hebben, gaan alle dames naar huis met een Kerstwens ( dankbaarheid is de kortste weg naar geluk) en een vogeltje voor in de kerstboom.

 

Vieringen binnenkort