De locatieraad van onze geloofsgemeenschap in Bolsward wil onze parochianen daar in deze tijd steunen en verbinden door bijvoorbeeld te bemiddelen tussen mensen die wel boodschappen kunnen doen, en mensen die dat niet meer kunnen of durven. De locatieraad heeft daarom onderstaande brief verspreid.

Geachte parochianen, 

De ontwikkelingen rond het coronavirus volgen elkaar snel op. We zitten met z’n allen in spanning en onzekerheid. De meeste vieringen in onze basiliek zijn in de hele maand maart geschrapt en het gehele sociale leven staat stil. 

Dat levert onzekerheid en ook gevoelens van onmacht op. We willen wat doen, maar weten ook dat thuis blijven nu de beste optie is. Ouderen en chronisch zieken vormen een kwetsbare groep en voor hen is het is het helemaal belangrijk om besmettingsrisico’s tot het minimum te beperken. Dat zorgt niet alleen voor mentale stress en gevoelens van eenzaamheid, maar ook voor praktische problemen. Wie doet de boodschappen, bijvoorbeeld. 

Als locatieraad Bolsward willen we onze parochianen ook in deze spannende tijd steunen en verbinden. Bent of kent u iemand die niet in de gelegenheid is om zelf boodschappen te doen of andere praktische zaken? De jongeren van M25 en de World Servants Bolsward willen u graag helpen. U kunt denken aan de boodschap, post versturen, of al het andere waar u nu tegen aanloopt en niet meer zo gemakkelijk gaat nu u thuis zit.  Uiteraard zullen zij zich houden aan de richtlijnen van de RIVM en op een verantwoorde manier omgaan om de mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Mochten er vragen zijn die de PCI betreffen, ook dan kunt u contact opnemen met Kees van Kordelaar of dit aangeven via de mail. U kunt zich melden op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Kees van Kordelaar, telefoonnummer: 0619905519.

Uiteraard staat ook het pastorale team klaar voor geestelijke ondersteuning. Zij zijn te bereiken via Kees van Kordelaar: telefoonnummer 0619905519 

Deze brief wordt zoveel mogelijk verspreid via e-mailadressen die bij ons bekend zijn, maar we zijn ons ervan bewust dat we daarmee niet alle parochianen bereiken. Wees vrij om de brief te delen binnen uw netwerk; beter dubbel gekregen dan helemaal niet.  

We hopen dat we op deze manier deze onzekere tijd samen als geloofsgemeenschap kunnen overbruggen en wensen u veel sterkte en wijsheid toe in deze lastige periode. 

Met vriendelijke groet,
De locatieraad Bolsward van de Zalige Titus Brandsmaparochie
 

Vieringen binnenkort