Op zondag 14 maart werd de Eucharistieviering van Zondag Oculi via de KRO en Wereldomroep uitgezonden. De koorzang werd verzorgd door de Gregoriaanse Schola van Leeuwarden.  Hier leest u het Openingswoord.  

WELKOM In de Eucharistieviering van zondag Oculi.
Broeders en zusters welkom in deze viering van de heilige Eucharistie. U hier verzameld in dit kerkgebouw en u die thuis met ons meeviert in Nederland of via de Wereldomroep ver daarbuiten. Dank zij de moderne media zijn we op deze morgen met ongeveer 40.000 mensen samen rond dit Altaar van de Heer.
Oculi mei Semper ad Dominum: "Mijn ogen zijn op de Heer gericht, want hij zal mij bevrijden. Zie naar mij om wees mij genadig". Met deze woorden zijn we de liturgie van deze derde zondag in de veertigdagentijd begonnen. De Christenen in Rome komen op deze zondag samen in de Basiliek van Sint Laurentius buiten de Muren. (foto)

de Basiliek van Sint Laurentius buiten de Muren

In de openingspsalm horen zij het getuigenis van de Diaken/Martelaar Laurentius in helse pijnen, verbrandend op een rooster. Maar vandaag horen wij er vooral de kreten in van de onschuldige mensen in de brandende treinen van Madrid. Temidden van alle leed zien we Christus aan het kruis.
Hij ziet op naar zijn Vader en we horen Hem bidden: VADER, VERGEEF HET HUN, WANT ZE WETEN NIET WAT ZE DOEN. Buigen we onze hoofden voor een moment van stilte en schuldbelijdenis omdat wij samen één mensheid vormen die in staat is door wanhoop en fanatisme gedreven, onze wereld in een woestijn te veranderen.


 

Vieringen binnenkort