Afgelopen zondag 7 april zijn de elf aspirant communicanten al aan u voorgesteld in de viering. Bij deze willen we u ook nog even via de website een tipje van de sluier oplichten aangaande de voorbereiding op de eerste communie. Vanaf half februari komen we zo nu en dan op woensdagmiddag samen in de parochiezaal. Een keer zijn we uitgeweken naar de sacristie. Dit vonden de meesten van ons ook een hele sfeervolle en nieuwsgierige plek. Met z’n elven gaan ze ervoor dit jaar. Thomas, Jelmer, Silke, Chris, Nathan, Jan, Silke, Maarten, Emma, Rutger en Aleida.
Als eerste hebben de kinderen thuis een hele mooie doos gemaakt waarin ze spullen kunnen bewaren die met de onderwerpen die we behandelen te maken hebben. We werken aan de hand van een prachtig werkboek met daarin 10 lessen. Inmiddels hebben we 6 lessen gehad. In de lessen maken de kinderen kennis met de volgorde van de mis en alle aspecten die daarin voor komen. In elke les staat ook een verhaal uit de bijbel centraal.
Hier luisteren we met z’n allen naar en praten er soms ook even over. Verder hebben we elke keer wel wat huiswerk in de vorm van een kleurplaat of een maakopdracht. Ook zingen we bijna iedere keer wel een lied. We zijn hard aan het oefenen voor de doopviering van Jelmer op 5 mei aanstaande. Een aantal van ons gaan zelfs mee zingen in het kinderkoor voor die gelegenheid. Al met al hebben we, samen met pastoor, Afke en Tiemen, hele gezellige, drukke en vooral leerzame middagen.
 
Tiemen Hoitinga

Vieringen binnenkort