Een misdienaar helpt tijdens de vieringen in de kerk. Bijvoorbeeld door de kelk en schalen aan te dragen. Samen met de acolieten (grote misdienaars) zorg je dat devieringen goed verlopen.
 
Hoe word je misdienaar? Als eerste door je op te geven. Dat moet je natuurlijk wel met je ouders bespreken. Daarna gaan we een paar keer oefenen. Daarna ga je beginnen.
 
Een aantal vragen beantwoord:
  • Hoe vaak zijn misdienaars aan de beurt? Elk weekend zijn er twee tot vijf misdienaars nodig, dat verschilt soms een beetje en hangt er vanaf hoeveel vieringen er zijn. We streven ernaar dat ieder minimaal eens in de vier tot zes weken aan de beurt is.
  • Zijn er ook vieringen buiten het weekend? Ja, heel soms zijn er bijzondere vieringen waar misdienaars voor worden gevraagd, denk vooral aan huwelijken.
  • Hoeveel tijd kost het misdienen precies? Het oefenen kost een paar keer een uur. Vieringen duren normaalgesproken ook een uur.
  • Kan iedereen misdienaar worden? Iedereen die gedoopt is en 1e communie heeft gedaan kan misdienaar worden.
  • Hoe geef ik me (mijn kind) op? Door te mailen naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie: Henny Brouwer:       06 30053969
                                                                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vieringen binnenkort