17 oktober Dag van de Armoede - Thema-avond in Marnecollege

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-19905519.

Op 17 oktober organiseren we een interactieve avond over het thema “Kinderen en Armoede in Nederland”. 1 op de 9 kinderen in Nederland leeft in Armoede, in Friesland zelfs 1 op de 7! Samen met Stichting De Vonk willen we gaan komen tot “Het pact van Bolsward” om een begin te maken met de aanpak van de ontoelaatbare situatie dat er in Bolsward kinderen in armoede moeten leven.
 
Vorig jaar is invulling aan de Dag van de Armoede gegeven door een themadag in de Broerekerk te organiseren. Deze dag is erg succesvol verlopen en heeft er voor gezorgd dat het thema armoede in Nederland weer een stukje makkelijker bespreekbaar is gemaakt. Met name de samenwerking met de scholen in Bolsward heeft erg positief uitgepakt. Het boekje met gedichten over armoede - geschreven door kinderen uit Bolsward - is inmiddels een collectors item en de schutting tegenover de Jumbo waar de gedichten op aangebracht zijn, is door veel mensen gelezen en gefotografeerd. 
 
Ook dit jaar wil de werkgroep de Dag van de Armoede niet ongemerkt voorbij laten gaan. We hebben gekozen voor het thema ‘kinderen en armoede’. Dit is een zeer actueel thema. Uit onderzoek van de kinderombudsman blijkt dat 1 op de 9 kinderen in Nederland in armoede leeft. Het gaat in totaal om 370.000 kinderen. In Friesland gaat het zelfs om 1 op de 7 kinderen! Voldoende aanleiding dus om hier een thema-avond aan te wijden.
We hebben Stichting de Vonk uitgenodigd om deze avond te verzorgen. Deze stichting heeft veel ervaring met het thema en organiseert door het land regelmatig lezingen en workshops rondom kinderen en armoede in Nederland.
Deze avond zal een interactieve opzet hebben, waarbij onze gezamenlijke inspanningen gaan leiden tot het vaststellen van “het pact van Bolsward”. Een pact waarin we zullen komen tot uitgangspunten, ideeën en praktische tips om een begin te maken met de aanpak van de ontoelaatbare situatie dat er in Nederland (en dus ook in Bolsward) kinderen in armoede moeten leven.
Als u zich aangesproken voelt door bovenstaande en een bijdrage wilt leveren aan het tot stand komen van dit “pact van Bolsward” bent u van harte uitgenodigd om op 17 oktober aanwezig te zijn.
 
De locatie van de bijeenkomst is de kantine van het Marnecollege aan de Schoolstraat 1, 8701 DX in Bolsward.
Inloop is vanaf 19.00 uur, we beginnen om 19.30 uur. De toegang is gratis.
 
Vanwege de planning vragen wij u zich vooraf aan te melden.
Dit kunt u doen door voor 15 oktober een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Als u geen mogelijkheid hebt om een mailtje te sturen kunt u zich ook telefonisch aanmelden via 06-19905519.

Vieringen binnenkort