Met dit keer:
  • Kledingbank "Goed Spul"
  • Vrijwilligers gezocht voor kledingbank in Workum
  • Ontmoetingscentrum Us Thûs
Welkom bij kledingbank ‘Goed Spul’
Zoals u wellicht hebt vernomen heb ik samen met een groep enthousiaste vrijwilligers in Bolsward de kledingbank ‘Goed Spul’ gerealiseerd.
De kledingbank geeft herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Zo wil zij een steentje bijdragen aan armoedebestrijding in Nederland.
Hoe werkt de kledingbank?
Mensen die kleding over hebben, kunnen deze inleveren bij ‘Goed Spul’. Hier wordt de kleding op maat en kledingsoort gesorteerd en in de 'winkel' gehangen. Zo kunnen andere mensen, die kleding nodig hebben, op een prettige, ongedwongen manier kosteloos kleding uitzoeken. We werken op basis van vertrouwen. Mensen die denken in aanmerking te komen voor de kledingbank ‘Goed Spul’ zijn welkom. De aanwezige vrijwilligers heten u welkom en gaan samen met u op zoek naar de kleding die u nodig heeft.
Vanaf september 2013 zijn we geopend - inmiddels vier dagdelen per week - en gezien de drukte is duidelijk geworden dat het voorziet in een behoefte.
Kledingbank in Workum
Bovenstaande heeft er mede voor gezorgd dat ik heb besloten werk te gaan maken van het realiseren van een kledingbank in Workum.
Hiervoor ben ik ten eerste op zoek naar vrijwilligers die dit samen met mij willen gaan opzetten.
Dus heeft u tijd en lijkt het u leuk en zinvol om een bijdrage te leveren aan het tot stand komen van een kledingbank in Workum, kunt u mij dat laten weten.
Het streven is om begin maart een eerste bijeenkomst te houden.
Voor vragen of om u aan te melden als belangstellende kunt u mij bellen op 06-19905519 of een mailtje sturen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet,
De openingstijden
Maandag            09.30 uur-11.30 uur
Dinsdag               09.30 uur-11.30 uur
Donderdag         13.30 uur-15.30 uur
Vrijdag                 13.30 uur-15.30 uur.
U kunt tijdens de openingstijden ook kleding inbrengen.
 
De kledingbank Goed Spul is te vinden aan de Snekerweg 3 te Bolsward.
Voor meer informatie kunt u bellen met 06-19905519 of een mailtje sturen naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ontmoetingscentrum Us Thûs
 
Zoals u wellicht heeft vernomen is vanaf januari 2014 het ontmoetingscentrum Us Thús geopend.
Het ontmoetingscentrum Us Thús in Bolsward is een plek waar een huiselijke sfeer heerst en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Het ontmoetingscentrum is iedere woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur open. Voor iedereen die er eventjes uit wil voor een kopje koffie en een praatje.
- waar een krantje kan worden gelezen of kaartje gelegd - maar waar ook gelegenheid is voor een serieus gesprek.
Bovendien…
- kan op elke dinsdag en donderdagavond van 17.00 tot 20.30 van een warme maaltijd worden genoten tegen kostprijs (3,50 euro).
Wel graag van te voren even opgeven, dit kan tot 15.00 uur op dezelfde dag. .
Alle mensen die het leuk vinden om andere mensen te ontmoeten en die het gezellig vinden met anderen te eten zijn van harte welkom bij Us thús.  
Het ontmoetingscentrum is te vinden aan het Suvelleantsje 1 te Bolsward.
Wilt u meer weten over Us Thús? Kijk dan op de website; www. us-thus-bolsward.nl
Hier kunt u zich ook aanmelden voor het mee-eten op de dinsdag en de donderdag. Bellen kan natuurlijk ook: 06-19905519 of een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Alle goeds, Kees van Kordelaar .

Vieringen binnenkort