Opbrengst gaat naar KIDS Care and Support Trust in Zuid Afrika.

De opbrengst gaat naar de  weeskinderen die lijden aan HIV /AIDS of dat hun ouders zijn gestorven aan die ziekte!

Op zaterdagmorgen 25 oktober 2014 van 10-13 uur.

Een markt voor elk wat wils!
Goedkoop en niet duur, oud en nieuw, gebruikt en ongebruikt, Afrikaanse kunst, speelgoed, gezelschapsspellen, boeken, prachtige bloemstukjes, hebbedingetjes, leuke spulletjes!
Koffie/ thee met cake en/of broodje hotdog op een verwarmd terras.

In de schuur van fam. Breeuwsma Felsumerleane 30, 8843 KB Spannum

 

In Zuid Afrika hebben veel kinderen hun ouders verloren aan aids. Ze groeien op met hun oma of alleen met hun broers en zusjes. Het programma van KIDS Care and Support Trust (KCST)in Zithobeni, Retabiseng en Refilwe ten oosten van Pretoria geeft directe steun op maat aan aids gerelateerde wezen en kwetsbare kinderen. Het is op de gemeenschap gebaseerd programma, waar de kinderen door familie en gastgezinnen worden opgevangen. Het gaat dus om een opvang binnen en door hun eigen gemeenschap,waar de weeskinderen zich natuurlijk het prettigst voelen.

Inmiddels krijgen jaarlijks meer dan 750 kinderen door KCST dat extra zetje in de rug waarmee zij zelf aan hun toekomst kunnen bouwen. Door kinderen binnen de gemeenschap te helpen, blijven de sociale banden met andere mensen in die gemeenschap en met de familie intact. De kinderen functioneren dus zo normaal mogelijk, ze slapen thuis en gaan naar school binnen hun eigen gemeenschap. KIDS Care ondersteunt de kinderen en de gastgezinnen in verschillende aspecten van het leven in een naschoolse opvang.

 

 
In deze aspecten staan centraal de psychosociale dienstverlening, onderwijs- ondersteuning, gezondheidszorg en voedselhulp.
 
 
 
We hopen op een blijvende steun voor dit goed lopende, kleinschalige project.
Mocht u het project meer willen weten, neem gerust contact met ons op en/of als u mogelijk meer wilt helpen, dan is de RABO bankrekening nummer:
NL 57 RABO 0115 768 335, waar u geld op kan storten!
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Contactpersonen:
Pieter en Marlies Breeuwsma
Felsumerleane 30
8843 KB Spannum
0517 342134

Vieringen binnenkort