Zondag 29 november hadden we weer een peuter- en kleuterviering in de Sint Werenfrideskerk in Workum. We begonnen met ons vaste openingslied: ‘Kijk eens om je heen.....’.
Nadat de kaarsjes waren aangestoken en een klein gebed werd gebeden door onze vaste voorganger, pastor Nelleke, luisterden we naar het verhaal van Maria. De engel Gabriël bracht haar een hele mooie boodschap van God: ze was zwanger van de Zoon van God. Maria was heel erg blij dat zij de moeder van Jezus mocht worden. De kinderen zaten met hun neusjes op de vertelkast en keken en luisterden aandachtig naar het verhaal.
Na het verhaal staken we de eerste kaars van de Adventskrans aan en zongen er ‘t liedje ‘Het is weer zover, het is weer Advent’ bij. Toen mochten de kinderen de Adventsladder verder afmaken door de engel met het Kind erin te hangen. Vanaf nu gaat deze engel elke dag een stapje naar beneden totdat hij bij de kribbe is...............en dan...........na het lange wachten is het Kerst! Wij gaan een verwachtingsvolle tijd tegemoet.........Het was weer een mooie viering!
 
Als u hier ook naar toe wilt met uw peuter of kleuter bent u natuurlijk van harte welkom op 31 januari a.s. Ook kunt u uw e-mailadres sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan krijgt u een e-mail wanneer er weer een peuter-en kleuterviering is.
 
De volgende viering is op 31 januari 2016 maar eerst zijn er nog 2 vieringen met Kerst waar u met uw kind naar toe kunt gaan. Op Eerste Kerstdag 25 december is er om 15 uur Kindje wiegen in Bolsward, om 15.30 Zingen bij de kribbe in Workum.
 
Namens werkgroep peuter/kleuterviering
Theuna Huitema

Vieringen binnenkort