Zaterdag 12 maart organiseren de kinderen en jongeren die in de meivakantie naar Lourdes gaan een actiedag rond de St. Franciscuskerk in Bolsward om geld in te zamelen voor deze reis.
De Zalige Titus Brandsmaparochie gaat samen met het bisdom Groningen-Leeuwarden op bedevaart naar Lourdes. Aanleiding hiervoor is het zestigjarig bestaan van het Bisdom dit jaar. Vanuit de parochie gaan tegen de zestig mensen mee, waarvan ruim 15 kinderen en jongeren. Door het bisdom is het mogelijk gemaakt dat de kinderen en jongeren voor een sterk gereduceerd tarief meegaan. Maar daar moet, vinden ze bij het bisdom, wel wat tegenover staan. Daarom organiseren de kinderen en jongeren deze actiedag. De jongeren zetten dan hun beste beentje voor om nog wat extra geld in het laatje te brengen.
Van 11.00 uur tot 15:00 uur zijn er allerlei activiteiten op het kerkplein, zoals een sponsorloop door de jeugd rond de kerk en het wassen van auto’s. Verder zijn er allerlei lekkernijen, fruit en suikerbrood te koop. De opbrengst van deze dag wordt gebruikt om de korting voor de kinderen jongeren voor een deel te betalen.
De groep vanuit de parochie reist per bus naar Lourdes. De reis voert op de heenweg langs Lisieux, waar de Heilige Theresia van Lisieux ligt, en op de terugweg langs Nevers, waar de Heilige Bernadette opgebaard ligt. In Lourdes wordt een programma aangeboden met eigen vieringen en de grote internationale vieringen. Voor de kinderen en jongeren zijn er in Lourdes eigen activiteiten naast het grote programma.
Voor meer informatie kunt u terecht bij VNB Lourdeswerk Zalige Titus Brandsmaparochie, Patrick en Boudien Janssen-Terbraak, telefoon 0515-580870.

Vieringen binnenkort