Bij de zaligverklaring van Pater Titus Brandsma in 1985 werd in de kapel een urn geplaatst met as "van vele onbekende martelaren" van het asveld van Dachau. Deze urn is een vaas van Makkumer aardewerk. De plateelschilders Douwe Kloosterman en Gerard Damsma voorzagen de donkerbruine urn van een prikkeldraad motief, herinnerend aan het concentratiekamp. Het witte kruis symboliseert het sterven van Christus.
Links een reproductie van de tekening, die zijn kamergenoot van Block IIA John Dons maakte in het kamp van Amersfoort waar Pater Titus in de lente van 1942 verbleef. Rechts een reproductie van een Icoon van de Hemelvaart van Elia. Elia, de profeet die op de Karmelberg in Israël leefde, is één der grote inspiratoren van de orde van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel.
In de nis is het kunstwerk geplaatst dat in 1988 door Jan Murk de Vries ter ere van Pater Titus, werd vervaardigd voor de Bolswarder kerk. Het kunstwerk is geheel van red-cedar hout en symboliseert de apotheose van de Zalige, verbonden met het Kruis van Christus. In de nis achter het plastiek een neogotisch kistje met as uit Dachau en een stukje van het kleed van Pater Titus. Op het marmeren “altaar” liggen stenen van de berg Carmel in Israël en uit Dachau, ook stenen die er door gelovigen met een bepaalde intentie zijn neergelegd.