Op woensdagavond 29 juni 2023 is er in de Sint Franciscusbasiliek in Bolsward weer een basilica-avond ter gelegenheid van de H. Petrus en Paulus. De avond begint om 19.00 uur met een eucharistieviering in de basiliek.

Na een kopje koffie/thee geeft Daniel rond 20.30 uur een lezing over zijn leven en ervaring met de gemeenschap Cenacolo, die mensen bijstaat die vastgelopen zijn in verschillende moeilijkheden, in het bijzonder met verslavingsproblematiek. Daniel leefde jaren een leven vol drugs en duisternis. Hij heeft dingen gedaan en meegemaakt die hem zwaar beschadigden. Hij belandde op straat en was letterlijk aan het overleven. Niets kon hem nog schelen. "Hoe kom ik aan drugs en geld?" was het enige dat telde. Op een gegeven moment was hij het leven zat en nam hij een overdosis. Na 5 dagen ontwaakte hij uit zijn coma. Zijn vader had al die tijd gewaakt en zat naast zijn bed. Maar Daniel was niet dankbaar.

Uiteindelijk vonden zijn moeder en broer een brief op het internet van een Nederlandse jongen die in de Gemeenschap Cenacolo zat. De Gemeenschap Cenacolo verwelkomt hen die zijn vastgelopen in hun leven. Dat kan op veel manieren zijn. Maar het zijn vooral diegenen die verslaafd zijn geraakt, zoals aan drugs, alcohol, gamen etc.

Na wat intakegesprekken en proefdagen is Daniel in de Gemeenschap Cenacolo gebleven en is zijn herstel begonnen. Dat is niet altijd makkelijk geweest. Maar nu is hij helemaal abstinent. Vanuit de Gemeenschap Cenacolo heeft hij handvatten, structuur, geloof in God, normen en waarden en een ruggengraat meegekregen. Maar het belangrijkste vindt hij dat hij geleerd heeft om zijn maskers af te werpen. Daniel werkt nu als begeleider in de verslavingszorg in Nederland.

U bent van harte uitgenodigd voor deze basilica-avond. Het is niet nodig u aan te melden.

In de Sint Franciscusbasiliek worden jaarlijks vijf basilica-avonden gehouden op de dagen die verbonden zijn met de basiliek of de kerk van Rome.

Het adres van de Sint Franciscusbasiliek is Grote Dijlakker 7, 8701 KV Bolsward.

Vieringen binnenkort